tiistai 4. lokakuuta 2016

A// Retkellä kera ponienKäytiin Lauantaina yhdessä tallilla. Yksissä tuumin sitten päätettiin, että lähdetään koittamaan maastoilua. Oltiin molemmat siis sitä mieltä, ettei näitten kanssa toi kentällä pyöriminen oo oikeen meidän juttu.
Miulla oli Payden  ja Alexilla Blondi. Hepat oli tosi jännittyneitä alkuun, joka tietty ihan ymmärrettävää, kun ovat tovin seisoneet. Ensimmäinen ongelma, tuli heti kun päästii ekoista pihaporteista ulos. Tallin ympäristössä tarhaa todella paljon vuohia, kalkkunoita, kanoja, aaseja jne... Mutta siis joo ne vuohet, ai kamala. Blondi päätti ettei hää muuten oo tulossa yhtään mihinkään. Siinä sit hetken aikaa kaikkemme yritettiin. Lopuksi mie ratsastin Paydenin ihan Blondin viereen ja nappasin ohjista kiinni, muutama metri tultiin tällein ja sitten B:kin liikkui jo itekseen.


Itseäni jännitti todella paljon, kun jouduttiin ratsastamaan tosi pitkään autotien laitaa ja autot ajelee täällä semmoista ihan reipasta vauhtia. Ja tunnetusti, kun kaikki on suurta, niin täältä et mitään ihan pientä Nissania löydä. Kentsun ja muutamien aiempien maastomopojen kanssa oli niitä läheltäpiti -tilanteita niin monta autojen kanssa. Tähän lisäksi, että tunnen kuinka jännittynyt P oli miun alla, ei yhtään helpottanu miun oloa. Ensimmäisten auto ohitusten jälkeen kaikki oli fine ja jännitys laantui niin miulta, kuin poniltakin.
Päästiin, sitten lopulta yhteen ihanaan puistoon, missä seikkailtiin pitkin pieniä polkuja ja peltoja. Laukkailtiin siellä jonkun verran ja oli ihan sika mahtavaa!
Tähän loppuun vielä, ennen kuin lisäilen yhtään kuvaa. Olen aina ollut vannoutunut turvavarusteiden käyttäjä, jo ihan vakuutustenkin takia. Kotona aina hevosen selässä ollessa, siis vähintään se kypärä päässä ja hanskat kädessä. Yleensä vielä se turvaliivikin, riippuen hevosesta ja miten liikutaan. Mutta nyt olen tyytynyt tähän "maassa maan tavalla" juttuun. Pahoittelen siis kypärättömyyttäni (on muuten ihan sika alaston olo ilman) älkää ottako mallia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti